Kosläpp

Var på Ökna igår för att se kosläppet, det skulle börjat vid tio men det blev försenat en timma då folk fortfarande kom vid kvart i elva (?) om man kommer så sent får man väl skylla sig själv haha?? Tillslut blev de utsläppta allafall och de var riktigt glada,dock inte så oväntat då de stått instängda hela vintern.
Efter att de hade lugnat ner sig och börjat äta gräs ville mamma in och kolla i växthuset där, så det gjorde vi, jag själv gillar inte blommor speciellt mycket men tog lite bilder ändå, lägger nog upp det i veckan.

Det sista vi gjorde var att gå och kolla på kalvarna, så himla små och söta. En av de minsta kalvarna snuttade på mina fingrar. Tyvärr var det väldigt mycket småbarn som inte verkar förstå att man ska vara försiktig med djuren, tycker inte de borde släppt in så många människor på samma gångom ens några alls, det måste stressa djuren enormt. Så sorgligt att de separerar bebisarna med sina mammor. Bara för att så många människor, istället för att använda olika alternativ till mjölk, t.ex havremjölk, har gått så långt att man separerar kalven med sin mamma, endast för att mjölkälskarna ska få lite mer mjölk. Kalvens mjölk.
 
Var en snabbis till Fasade idag,har inte så mycket att säga om det. Fixade med mat och mockade och sedan när jag skulle ta in henne ville hon inte följa med. Så istället för att bråka massa blev det att vi myste i hagen istället. Hon brunstar väldigt mycket just nu så hon har betett sig olika varje gång jag sett henne de sista tre veckorna, och idag var hon väldigt mysig, inget jag säger emot hehe.

△ Amanda Jona [SPONTAN]

Vad roligt med kosläpp :)

Svar: Ja det är så kul att se dem så glada :)
Elin Ringqvist

2015-05-13 · 11:18:26
Hemsida: http://spontan.blogg.se
△ Sofia Krantz

Åh, håller verkligen med dig. Så himla sorgligt rakt igenom att kalvarna rycks ifrån sina mammor. Man blir ju också lite ledsen som sagt av att de stressar djuren, även om det kan låta fint att korna får släppas ut men självklart är det ju fint att se när dem faktiskt får vara glada för en stund.

Svar: Ja, jag kan bara hålla med. :(
Elin Ringqvist

2015-05-18 · 17:40:17
Hemsida: http://sofiakrantz.webblogg.se/
△ Vendela

Nä vad söta kalvar. :)

Svar: Ja verkligen så söta!
Elin Ringqvist

2015-05-22 · 11:40:09
Hemsida: http://vendelalla.blogg.se
△ Ida - foto & häst

men åhh så söt kalv!!! superfina bilder :D

Svar: Tack så mycket :D
Elin Ringqvist

2015-05-25 · 19:56:43
Hemsida: http://idanilssonphoto.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: